°C 9

Vrbovec: I vladajući i opozicija podržali Proračun

14.12.2017.

Igor

-Pripremite svoje fotoaparate i zabilježite ovaj trenutak, jer po prvi puta u našoj povijesti jednoglasno usvajamo gradski proračun- tim je riječima predsjednik Gradskog vijeća Vrbovec, Dejan Jaić dao na glasanje Prijedlog proračuna za 2018. godinu. 

Očekivalo se kako će upravo ova točka na jučerašnjoj višesatnoj sjednici uzeti najviše vremena, no tome nije tako bilo. Postignut je konsenzus te je Proračun usvojen sa 17 glasova za. U svom uvodnom razlaganju gradonačelnik Denis Kralj istaknuo je kako Proračun donosi brojne novine, potpore za poduzetnike i investitore, prometnu povezanost i niz drugih kvalitetnih programa.

-Učenici i umirovljenici najveći su dobitnici proračuna, jer za sve osnovnoškolce osigurali smo sredstva da dobe besplatne udžbenike, dok će umirovljenici sljedeće godine dobiti svoje božićnice. Mi nismo obećavali ono što ne možemo iskoristi. Osigurali smo sredstva za poticanje poduzetnika i investitora, tu su i sredstva za poljoprivrednike- u svom je izlaganju naveo gradonačelnik Kralj.

Između ostalog nastavit će se s brojnim komunalni projektima od izgradnje nogostupa, parkirnih mjesta pa do održavanja nerazvrstanih cesta. Tu su i projekti za novi dječji vrtić, kao i za Nerezine.

-Vi ste si ovdje nešto zamislili, no to će ovisiti o realizaciji. Neke su stvari realne i dobro napravljene. Nastavljate i neke naše projekte, a osim toga dobit će te i neke novce od Vlade Republike Hrvatske. Mi na ovo gledamo kao na interese naših sugrađana, tako da ćemo napraviti presedan. Nas zanima interes grada prije svega, tako da ćemo podržati ovaj Proračun. Mi to nismo ničim uvjetovali, ostajemo opozicija te ćemo i dalje pratiti što i kako radite- rekao je Mijo Mijatović iz HDZ-a, dok je Damir Fašaić istaknuo kako je ovo proračun svih nas.

I bi tako, jer za proračun nešto veći od 53 milijuna kuna glasali su svi vijećnici, što je bilo svojevrsno iznenađenje za sve, pogotovo za vladajuću garnituru.