°C 9

Velika Gorica: Još samo jedno ljeto bez bazena

31.05.2017.

majai

Radovi na bazenu u Velikoj Gorici napreduju prema planu, istaknuo je jutros gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić koji je s ministrom graditeljstva i prostornog uređenja Lovrom Kušćevićem obišao gradilište bazena. Završetak prve faze radova koja uključuje izgradnju unutarnjih bazena trebao bi biti krajem ove godine tako da kupanje građani mogu očekivati već u siječnju iduće.

-Dugo smo čekali bazen, nikad ga nismo imali, sigurno da nam je potrebno cjelogodišnje kupanje i sport na vodi u Velikoj Gorici i radovi napreduju kako je predviđeno. Prva faza projekta ove će godine sigurno biti završena i mi ćemo nakon što pribavimo svu dokumentaciju moći početi koristiti. Nakon zimskog perioda razvijat ćemo projekt vanjskog bazena za koji ćemo druge godine krenuti s osiguranjem financiranja i samim izvođenjem – rekao je gradonačelnik Barišić.

Na gradilištu trenutno traje izrada armaturnih ovojnica oko malog i velikog bazena. Od pročelnika za komunalne djelatnosti i prometa Grada Velike Gorice Dubravka Katulića doznali smo kako će manji bazen biti dimenzija 16x10 metara, dubine do 1,30 metara te namijenjen za školu plivanja i za malu djecu. Veliki bazen će pak biti dimenzija 25x16 metara, dubine 1,80 metara.

- Radove betoniranja očekujemo završiti u narednom mjesecu. Tada krećemo u razinu prizemlja gdje nastavljamo betonske radove. Kompletan projekt je vrijedan 37 milijuna kuna i očekujemo da ćemo radove završiti do kraja ove godine – kazao nam je pročelnik Katulić.

Za svog današnjeg posjeta Velikoj Gorici radove na gradilištu bazena i druga gradilišta u Velikoj Gorici obišao je i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kušćević koji nije krio oduševljenje što se u Gorici sve "praši od radova".

-Raduje me što sam danas ovdje vidio više kranova i građevinskih dizalica nego u nekom puno većem gradu u Hrvatskoj, a to je dokaz da s dobrim radom i dobrom koordinacijom Vlade RH se zaista puno toga može napraviti. Čestitam gradonačelniku, svim Velikogoričanima, na uspjesima, prekrasnom bazenu i dječjem vrtiću, na energetskoj obnovi i svim projektima koje smo vidjeli – rekao je ministar dodavši kako je Velika Gorica dobar primjer i pokazatelj za rast hrvatskog gospodarstva čije će dobre projekte Vlada nastaviti podržavati.


Ministar se i pohvalilo kako je u prva dva mjeseca ove godine u Hrvatskoj zabilježen porast građevinskog sektora za 40% što se tiče izdavanja građevinskih dozvola, a vrijednost građevinskih radova povećala se za 80%.

Tom rastu svakako doprinose i građevinski projekti na području Velike Gorice gdje se samo na prostoru od 300 metara ulaže gotovo 100 milijuna kuna, a gdje će se izgraditi centar za posjetitelje, dio šetnice, novi hotel, bazen, dječji vrtić te će se obnoviti ceste.

Galerija slika

Velika Gorica: Još samo jedno ljeto bez bazena Velika Gorica: Još samo jedno ljeto bez bazena Velika Gorica: Još samo jedno ljeto bez bazena Velika Gorica: Još samo jedno ljeto bez bazena Velika Gorica: Još samo jedno ljeto bez bazena Velika Gorica: Još samo jedno ljeto bez bazena Velika Gorica: Još samo jedno ljeto bez bazena Velika Gorica: Još samo jedno ljeto bez bazena Velika Gorica: Još samo jedno ljeto bez bazena Velika Gorica: Još samo jedno ljeto bez bazena