°C 9

Svjećomati na goričkim grobljima, radi se i mrtvačnica

30.03.2017.

ivana

Na groblju Kušanec u Velikoj Gorici u tijeku su radovi na izgradnji mrtvačnice, a na grobljima u Ščitarjevu i Novom Čiču uređuju se staze između grobova.

-Prva faza radova na oproštajnoj građevini u Kušancu uključuje betonsko i armirno-betonske radove, pokrov i zatvaranje zgrade sa stolarijom, to su radovi ugrubo-rekao nam je Dragan Perić, direktor VG Komunalca. Do danas su na Kušancu napravljeni pripremni i zemljani radovi te oborinska odvodnja u duljini 315 metara, a trenutno se rade betonski, izolacijski i zidarski radovi i dr. 

Naglasio je kako je groblje i pod video nadzorom iz sigurnosnih razloga.

Video nadzor groblja u Kušancu je tu otpočetka ispraćaja time, pokušavamo sve naše objekte opremiti radi sigurnosti, tu je na primjer svjećomat koji košta 20 tisuća kuna, a njegovo oštećenje ili šteta koju na njemu počine vandali zbog najviše 200 kuna nama napravi štetu od nekoliko tisuća kuna-dodaje Perić.

Nova usluga na grobljima-lampaš za 10 kn

Inače "Svjećomat" je još jedna usluga koju je VG Komunalac uveo na gradska groblja, za sada na tri lokacije, na groblje u Novom Čiču, Ščitarjevu i Kušancu kako bi građani mogli kupiti lampaš na licu mjesta gdje nema prigodnih kioska. Za korištenje svjećomata potrebno je 10 kuna i to u kovanicama po 5 kn, nakon čega aparat izbaci jedan lampaš korisniku.

Upravo na grobljima u Novom Čiču i Ščitarjevu uređuju se i staze na čemu rade djelatnici VG Komunalca, a viđenim su zadovoljni gradski predstavnici koji su prijepodne obišli radove na grobljima.

-Možemo biti zadovoljni sa gotovo 6 milijuna kuna koliko se ulaže u ova tri groblja. Središnji projekt je mrtvačnica u Kušancu za koju je izdvojeno 5,5 milijuna kuna za radove u prvoj fazi , a na proljeće sljedeće godine moći će se koristiti i svake godine ćemo radovima povećavati standard na našim grobljima- rekao je prilikom obilaska gradonačelnik Dražen Barišić.U Novom Čiču uređuje se pet pješačkih staza ukupne površine 715 kvadrata za što je izdvojeno 224.692 kune, a u Ščitarjevu su završene pješačke staze u duljini 100 metara.

Galerija slika

Svjećomati na goričkim grobljima, radi se i mrtvačnica Svjećomati na goričkim grobljima, radi se i mrtvačnica Svjećomati na goričkim grobljima, radi se i mrtvačnica Svjećomati na goričkim grobljima, radi se i mrtvačnica Svjećomati na goričkim grobljima, radi se i mrtvačnica