°C 9

Svijeće i misa za pokojnu Nevenku Topalušić

23.10.2017.

Igor

U Vrbovcu je sinoć upriličena komemoracija za pokojnu Nevenku Topalušić u povodu trogodišnjice njene smrti na braniteljskim prosvjedima u Savskoj ulici u Zagrebu (21. listopada 2014.), koja je potom uz najviše vojne počasti sahranjena na gradskom groblju u Vrbovcu.

Ovim povodom članovi obitelji i vrbovečkih braniteljskih udruga zapalili su svijeće na njenom grobu, a potom su, još uz predstavnike udruga proslavljene 2. gardijske brigade "Gromovi" (čija je pripadnica i bila pokojna narednica Nevenka), te članova gradske vlasti i Gradskog vijeća, položili vijenac i zapalili svijeće kraj spomen-obilježja Hrvatska kocka u vrbovečkom parku. Nakon toga u župnoj crkvi sv. Vida služena je i misa-zadušnica.

Kao viša medicinska sestra u vrbovečkom Domu zdravlja u domovinski rat uključila se već 1991. godine u sklopu 91. samostalne bojne Vrbovec na novljanskom bojištu. Vrlo brzo pridružila se "Gromovima", s kojima je prošla sva ratišta. Kao pripadnica Crnih mambi, teško je ranjena u akciji Una, zbog čega je u invalidskim kolicima provela gotovo dva desetljeća.