°C 8

Sedam milijuna kuna za OŠ Dubrava

19.04.2018.

Redakcija

Gotovo 7 milijuna kuna ulaže se u energetsku obnovu OŠ Dubrava. Za sanaciju stropne konstrukcije, novo krovište, fasadnu stolariju, fasadu, elektroinstalacije, uređenje osam učionica i novu kotlovnicu na bio masu, Županija je osigurala 4,2 milijuna kuna, a preostalih 2,7 milijuna kuna bespovratna su sredstva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU i Europskog fonda za regionalni razvoj.

Školu je danas obišao župan Stjepan Kožić.

-Najvažnije je da ovo imamo za koga raditi, da u Dubravi ima djece- rekao je župan, naglasivši da će ušteda energije, nakon što radovi završe, biti viša od 50 posto.

-Samo ove godine kroz Upravni odjel za prosvjetu, u obrazovanje se ulaže 150 milijuna kuna, od čega 50 milijuna kuna otpada na kapitalnu gradnju. Osim energetske obnove ove škole, dograđujemo i rekonstruiramo OŠ Bistra s 30 milijuna kuna, u gradnji 14,5 milijuna kuna vrijedne sportske dvorane u Posavskim Bregima sudjelujemo s 50 posto, ulažemo u obnovu područne škole u Gornjem Desincu, sudjelujemo u rekonstrukciji OŠ Kupljenovo, projektiramo osnovnu školu u Strmcu, a do kraja godine, nadam se, energetski ćemo obnoviti i OŠ „Braća Radić“ u Kloštru Ivaniću- istaknuo je župan.

Osnovnu školu u Dubravi, bez područnih odjeljenja, polazi 326 učenika u 18 razrednih odjela.

-Energetska obnova naše škole jedna je od najvećih investicija na području Dubrave. Ne raduju se tome samo učenici i djelatnici škole, nego cijela zajednica koja je ovom investicijom 'na velikom dobitku- kazala je ravnateljica škole Marijana Kozumplik Kemenović, dodavši da se na računima za struju i grijanje već sada vidi ušteda od 30 do 40 posto.

-Iako školu na čine zidovi, nego djeca i njezini djelatanici, zadovoljsto je reći da su novouređene učionice puno udobnije, funkcionalnije, prozračnije… U njima je puno ugodnije boraviti- kazala je ravnateljica Kozumplik Kemenović.

Na ulaganju u energetsku obnovu škole Županiji je zahvalio i načelnik Dubrave Tomislav Okroša.

(Foto: Zagrebačka županija)

Galerija slika

Sedam milijuna kuna za OŠ Dubrava Sedam milijuna kuna za OŠ Dubrava Sedam milijuna kuna za OŠ Dubrava Sedam milijuna kuna za OŠ Dubrava