°C 7

Samoborskim umirovljenicima božićnice i ove godine

01.10.2018.

Redakcija

Grad Samobor poziva svoje umirovljenike koji imaju mirovinska primanja do 2000 kuna da predaju ispunjeni Obrazac za prijavu u evidenciju umirovljenika u terminu od 9. listopada do 2. studenog kako bi im i ove godine osigurali božićnice.

Kako navode iz Grada, iznos božićnice ovisi o primanjima i socijalnom statusu pa će umirovljenici dobiti 200, 300 ili 500 kuna, a Proračunom Grada Samobora osigurano je ukupno 670 tisuća kuna koje će se utrošiti u ovu svrhu.

Obrazac se predaje na porti Gradske uprave (Trg kralja Tomislava 5, 10 430 Samobor), a osim na porti može se preuzeti i na www.samobor.hr. Dodaju da je uz popunjene obrasce obavezno priložiti kopiju osobne iskaznice (obostrano) i zadnjeg odreska mirovine ili rješenja o mirovini (mora biti vidljiv OIB umirovljenika). Svaki umirovljenik obvezan je prijaviti mirovinska primanja po tuzemnoj i inozemnoj osnovi, a isplata božićnica vršit će se u poslovnici FINE u Samoboru, u razdoblju od 12. studenog do 14. prosinca ove godine.

-Molimo umirovljenike da se pridržavaju navedenih rokova jer njihovim istekom prestaje mogućnost kasnije prijave i samim time pravo na isplatu potpore kojom našim umirovljenicima želimo uljepšati predstojeće božićne blagdane- poručili su iz Grada te dodali da sve ostale informacije možete dobiti u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Samobora na broj telefona: 01 3378 132.

Foto: Grad Samobor