°C 9

Samoborski "Bunker" - Naj akcija 2017.

23.11.2017.

majai

Na godišnjem Savjetovanju akcije Gradovi i općine – prijatelji djece održanom 21. studenoga u Staroj gradskoj vijećnici Grada Zagreba Povelju za Naj akciju u 2017. godini dobio je Grad Samobor za otvaranje Centra za mlade Bunker.

Riječ je o priznanju za poseban doprinos realizaciji projekata od osobitog značaja za djecu i mlade kojima se donose promjene u lokalnoj zajednici.

U samoj prijavi Akcije pojašnjeno je kako je Bunker mjesto gdje se djeca i mladi okupljaju i druže, uče i stječu znanja i iskustva, mjesto gdje se svi osjećaju dobrodošlo, kao doma. Organizirane su različite aktivnosti, poput izložbi, koncerata, predavanja, radionica, turnira u zabavnim igrama, a omogućeni su uvjeti i za provođenje slobodnog vremena u sigurnim uvjetima, u društvu prijatelja i vršnjaka.

Stoga je Komisija prepoznala otvaranje Bunkera kao vrijednu akciju za djecu i mlade, koja može biti primjer brojnim gradovima i općinama.

Podsjetimo, Grad Samobor prošle je godine na Savjetovanju dobio počasnu titulu Grada – prijatelja djece nakon što se u 2012. godini uključio u ovu akciju.

(Grad Samobor)