°C 11

Razvojna agencija aplicirala projekte vrijedne 19,5 milijuna kuna

03.01.2018.

ivana

Razvojna agencija grada Vrbovca lani je na nacionalne i EU fondove (Socijalni fond, Fond za regionalni razvoj, Europski poljoprivredni fond,EU fond za najpotrebitije) aplicirala 14 projekata, ukupne vrijednosti 19,5 milijuna kuna. Istim tempom, uključujući i prijave na ponuđene natječaje, Agencija će nastaviti i ove godine.

To je glavna poruka sa sjednice Upravnog vijeća Razvojne agencije koje je pretposljednjeg dana prošle godine jednoglasno prihvatilo Program rada i financijski plan za 2018. godinu, s projekcijama za 2019. i 2020. godinu. Kako je rečeno, Agencija u programu rada za ovu godinu naglasak stavlja na realizaciju Razvojne strategije Grada Vrbovca, te se određuju prioriteti aktivnosti kojima će se ostvariti zadani ciljevi.

-Kao jedan od mogućih natječaja, koje očekujemo ove godine, je onaj za Mjeru 7.4.1. - Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu. U njoj vidimo mogućnost za izgradnju vrtića, turističke infrastrukture i sl. Također, planira se otvaranje natječaja za mjeru 7.2.2. (Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta), u kojemu prepoznajemo mogućnost za još jednu projektnu prijavu. Nakon Indikativnog godišnjeg plana objave natječaja, planiramo održati niz radnih sastanaka s predstavnicima Grada i gradskih ustanova, te uputiti pozive za prikupljanje projektnih ideja, kako bi se mogle odrediti mjere i aktivnosti realizacije projekata, te u konačnici, pripremiti projektnu dokumentaciju za apliciranje na pojedine fondove - kazala nam je vršiteljica dužnosti ravnatelja Razvojne agencije grada Vrbovca Sanja Lazić Wardell.Osim toga, dodaje, Agencija planira održati brojne prezentacije za poduzetnike o mogućnostima prijave na EU fondove, te učvrstiti poziciju referentnog mjesta na kojem poduzetnici, obrtnici kao i vlasnici/članovi obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava mogu dobiti sve relevantne informacije i pomoć. Dok su lani edukacije bile namijenjene jačanju kapaciteta djelatnika Grada i gradskih ustanova, dotle će ove godine naglasak staviti na malo i srednje poduzetništvo.

I za kraj: Agencija je iz Doma obrtnika u Križevačkoj ulici preseljena u zgradu gradske uprave na Trgu Petra Zrinskog u sobu br. 27 i 28.
- Ovdje se sve fizičke osobe, udruge, ustanove i tvrtke mogu javiti u svezi savjetovanja oko pomoći iz nacionalnih i EU fondova svakog radnog dana od 8-16 sati - dodaje Sanja Lazić Wardell.

 

(Franjo Simić)