°C 11

Privedeni zbog pljački kladionica, pošti i trgovina

02.01.2018.

ivana

Policijski službenici Policijske postaje Zaprešić dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom i 33-godišnjakom zbog osnova sumnje da su pojedinačno počinili kaznena djela razbojništva i pokušaj razbojništva.

-Sumnja se da je osumnjičeni 31-godišnjak dva kaznena djela razbojništva počinio u studenom i četiri u prosincu ove godine i to u dvije poslovnice pošte, u Jakovlju i Bestovju, zatim dvije kladionice, jedna u Bestovju, druga u Zagrebu u Zvorničkoj ulici, poslovnici za otkup plemenitih metala u Zagrebu u Ulici Gajnice i u kafiću, tako da je maskiran ulazio u objekte te uz prijetnju vatrenim oružjem ili uz verbalnu prijetnju otuđivao novac od zaposlenika-izvijestila je Policijska uprava zagrebačka.

Priveden je i osumnjičeni 33-godišnjak zbog pokušaj razbojništva i razbojništvo koje je počinio u prosincu ove godine tako da je maskiran ulazio u trgovine u mjestu Luka te uz prijetnju vatrenim oružjem ili uz verbalnu prijetnju otuđio novac.

Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 26.800 kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policijski službenici predali su osumnjičene pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće podnijeli su nadležnom državnom odvjetništvu.(puz)