°C 22

Najuspješnijim učenicima i mentorima Svete Nedelje novčane nagrade do 2.500 kuna

03.07.2019.

Romana Šimek

Održan je svečani prijem najuspješniji učenika OŠ Sveta Nedelja i OŠ Vladimir Deščak i njihovih mentora. U Gradskoj vijećnici učenike, njihove mentore i ravnatelje dočekali su i primili  gradonačelnik Dario Zurovec i zamjenica gradonačelnika Marija Hršak. 

Na samome početku gradonačelnik Dario Zurovec od srca je čestitao učenicima, roditeljima i mentorima na izvrsnim rezultatima, te istaknuo kako je ulaganje u obrazovanje ono na što moramo biti ponosni i na čemu moramo ustrajati. Rekao je kako je ovaj prijem mali znak pažnje od Grada, s ciljem da se učenike motivira da i dalje budu izvrsni. Tom prilikom osvrnuo se i na obavijest da će osnovnoškolci ove godine dobiti besplatne udžbenike i drugi obrazovni i nastavni materijal. Sukladno ranije potpisanom sporazumu, Zagrebačka županija osigurava sredstva u iznosu od 300,00 kuna po učeniku, dok će Grad Sveta Nedelja osigurati ostatak sredstava do tržišne vrijednosti udžbenika i drugih nastavnih materijala.

Sukladno Odluci o dodjeli javnih priznanja Grada Svete, gradonačelnik i zamjenica uručili su 33 priznanja za najuspješnije učenike i 7 zahvalnica za njihove mentore.

Priznanja su dodijeljena sljedećim učenicima OŠ Sveta Nedelja:

 ROKU DOBOVIČNIKU za osvojeno 1. mjesto na državnom natjecanju iz tehničke kulture.  Uz priznanje Grada Svete Nedelje za postignute uspjehe učeniku Roku Dobovičniku dodijelit će se i novčana nagrada u iznosu od 2.000,00 kuna.

 LUKI ŠABARIĆU za osvojeno 2. mjesto na državnom natjecanju  iz tehničke kulture. Uz priznanje Grada Svete Nedelje za postignute uspjehe učeniku Luki Šabariću dodijelit će se i novčana nagrada u iznosu od 1.700,00 kuna. 

BOJANU KLASANU za osvojeno 6. mjesto na državnom natjecanju iz tehničke kulture. Uz priznanje Grada Svete Nedelje za postignute uspjehe učeniku Bojanu Klasanu dodijelit će se i novčana nagrada u iznosu od 1.200,00 kuna.

TINU ORŠIĆU za osvojeno 8. mjesto na državnom natjecanju iz tehničke kulture. Uz priznanje Grada Svete Nedelje za postignute uspjehe učeniku Tinu Oršiću dodijelit će se i novčana nagrada u iznosu od 800,00 kuna.

FILIPU KOSU za osvojeno 10. mjesto na državnom natjecanju iz tehničke kulture. Uz priznanje Grada Svete Nedelje za postignute uspjehe učeniku Filipu Kosu dodijelit će se i novčana nagrada u iznosu od 600,00 kuna.

LUCIJI RAŽOV za osvojeno 12. mjesto na državnom natjecanju iz fizike. Uz priznanje Grada Svete Nedelje za postignute uspjehe učenici Luciji Ražov dodijelit će se i novčana nagrada u iznosu od 500,00 kuna.

Priznanja su dodijeljena sljedećim učenicima OŠ Vladimir Deščak i članovima natjecateljske ekipe: 

LUKI MAIBAUMU , NOI HORVATU ŠUTIĆU, NIKI PERKUŠIĆU I EMANUELU KOLARECU za osvojeno 1. mjesto na državnom ekipnom natjecanju iz matematike, „Festival matematike“ . Uz priznanje Grada Svete Nedelje za postignute uspjehe svakom gore navedenom članu natjecateljske ekipe dodijelit će se i novčana nagrada u iznosu od 1.000,00 kuna.

MARKU MARKOLJEVIĆU, MAGDALENI VARDIĆ, MATEI JURIČIĆ I BORNI BALAŠKO za osvojeno 7. mjesto na državnom ekipnom natjecanju iz matematike „Festival matematike“. Uz priznanje Grada Svete Nedelje za postignute uspjehe svakom gore navedenom članu natjecateljske ekipe dodijelit će se i novčana nagrada u iznosu od 400,00 kuna.

MARTINU HRANJU, BRUNI AŠPERGERU, BRUNI PAVLETIĆU, PETRU ŽUGECU I DAVIDU ŽUGECU za osvojeno 9. mjesto na državnom ekipnom natjecanju u šaha.Uz priznanje Grada Svete Nedelje za postignute uspjehe svakom gore navedenom članu natjecateljske ekipe dodijelit će se i novčana nagrada u iznosu od 400,00 kuna.

MATEI JURIČIĆ I ADAMU MEDVEDU za osvojeno 1. mjesto na natjecanju MAT 2-lige.

BORNI BALAŠKOI NOI HORVAT ŠUTIĆ za osvojeno 4. mjesto na natjecanju MAT 2-lige.

MARKU MARKOLJEVIĆU I MAGDALENI VARDIĆ za osvojeno 5. mjesto na natjecanju MAT 2-lige.

LUKI MAIBAUMU I EMANUELU KOLARECU za osvojeno 7. mjesto na natjecanju MAT 2-lige.

PETRI UGARKOVIĆ I NIKI PERKUŠIĆU za osvojeno 10. mjesto na natjecanju MAT 2-lige.

TAMARI NERALIĆ I MATI GRUBEŠI za osvojeno 10. mjesto na natjecanju MAT 2-lige.

Zahvalnice su dodijeljene sljedećim učiteljima i profesorima OŠ Sveta Nedelja:

VESNI ŠOIĆ i mentorici učenika Roka Dobovičnika za osvojeno 1. mjesto na državnom natjecanju iz tehničke kulture, mentorici učenika Luke Šabarića za osvojeno 2. mjesto na državnom natjecanju iz tehničke kulture  i mentorici učenika Tina Oršića za osvojeno 8. mjesto na državnom natjecanju iz tehničke kulture. Uz zahvalnicu Grada Svete Nedelje za postignute uspjehe mentorici Vesni Šoić dodijelit će se i novčana nagrada u sveukupnom iznosu od 2.500,00 kuna.

MARJANCI HRĐUN i mentorici učenika Bojana Klasana za osvojeno 6. mjesto na državnom natjecanju iz tehničke kulture i mentorici učenika Filipa Kosa za osvojeno 10. mjesto na državnom natjecanju iz tehničke kulture. Uz zahvalnicu Grada Svete Nedelje za postignute uspjehe mentorici Marjanci Hrđun dodijelit će se i novčana nagrada u iznosu od 1.000,00 kuna.

JASNI BAGIĆ LJUBIČIĆ i mentorici učenice Lucije Ražov za osvojeno 12. mjesto na državnom natjecanju iz fizike. Uz zahvalnicu Grada Svete Nedelje za postignute uspjehe mentorici Jasni Bagić Ljubičić dodijelit će se i novčana nagrada u iznosu od 700,00 kuna.

Zahvalnice su dodijeljene sljedećim učiteljima i profesorima OŠ Sveta Nedelja:

PETRI MARKANOVIĆ i mentorici ekipe „Festival matematikeE za osvojeno 1. mjesto i 7. mjesto na državnom ekipnom natjecanju iz matematike. Uz zahvalnicu Grada Svete Nedelje za postignute uspjehe mentorici Petri Markanović dodijelit će se i novčana nagrada u sveukupnom iznosu od 2.000,00 kuna.

SANJI MUŽINIĆ ČUJIĆ i mentorici ekipe „Festival matematike“ za osvojeno 1. mjesto i 7. mjesto na državnom ekipnom natjecanju iz matematike. Uz zahvalnicu Grada Svete Nedelje za postignute uspjehe mentorici Sanji Mužinić Čujić dodijelit će se i novčana nagrada u sveukupnom iznosu od 2.000,00 kuna.

MATIJI VUZEMU i mentoru školske šahovske ekipe za osvojeno 9. mjesto na državnom ekipnom natjecanju u šahu. Uz zahvalnicu Grada Svete Nedelje za postignute uspjehe mentoru Matiji Vuzemu dodijelit će se i novčana nagrada u iznosu od 500,00 kuna.

Uručena su i Priznanja izvanredan uspjeh u školskoj godini 2018./2019. MAGDALENI JURIČIĆ I MATEI JURIČIĆ za osvojene zlatne medalje na Međunarodnom abakus natjecanju – Brainobrainfest 2018. održanom u Dubaiu, Ujedinjeni Arapski Emirati.

Nakon svečanog uručenja Priznanja i Zahvalnica Grada, prigodnim govorom obratila se u ime svih nagrađenih, učenica Lucija Ražov istaknuvši kako su iznimno zahvalni gradonačelniku i Gradu Svetoj Nedelje na ovoj svekolikoj podršci te kako će i dalje biti ustrajni u učenju i ulaganju u svoje obrazovanje. (Grad Sveta Nedelja)