°C 11

Jaskanci skupili sredstva za kupnju kuće obitelji Kišan

29.12.2017.

majai

Brojni Jaskanci, mještani susjednih naselja i općina, obrtnici i poduzetnici, Zagrebačka Županija, Društvo naša djeca Jastrebarsko, Gradsko društvo crvenog križa, Župa sv. Juraj Draganić, OŠ kardinal Alojzije Stepinac i Centar za socijalnu skrb uključili su se u veliku humanitarnu akciju mjesnih odbora Vukšin Šipak i Guci Draganićki, tamošnjih mještana i Grada Jastrebarskog usmjerenu pomoći obitelji Marijana Kišana kojima je dom nedugo stradao u požaru.

Podsjetimo, šesteročlana obitelj iz jaskanskog naselja Vukšin Šipak, u ponedjeljak 27. studenoga 2017. ostala je bez svog doma. S obzirom na to da se obitelj sa četvero djece našla u teškoj životnoj situaciji, a od koje je jedno dijete s posebnim potrebama, Grad Jastrebarsko, MO Vukšin Šipak i Guci Draganićki te brojni sugrađani odmah su se uključili u pomoć.

Jučer je, u prostorijama Grada Jastrebarskog, održan novi koordinacijski sastanak, na kojem se razgovaralo o trenutno prikupljenim donacijama, poduzetim radnjama, kao i onima koje je još potrebno poduzeti. Tako je ukupnim prikupljenim sredstvima koja iznose oko 150 tisuća kuna kupljena obiteljska kuća, čiju je cijenu prodavatelj, u ovu svrhu, „snizio“ na 100 tisuća kuna, a koja će uskoro biti i kompletno uređena. Naime, uz uplaćene financijske pomoći i prikupljenu odjeću i obuću, u ovu svrhu donirano je i mnogo namještaja i građevinskog materijala, pa su i radovi na uređenju kuće koja postaje vlasništvo obitelji Kišan u punom jeku.

Na taj način, obitelj Kišan će se trajno zbrinuti te će im biti osigurani normalni uvjeti za život.Većina potrebnog je do sada prikupljeno, ali ne i sve, pa se oni koji i dalje žele pomoći pozivaju da to uplatom na račun Društva naša djeca Jastrebarsko učine do 15.01.2018., a kasnije direktno kod obitelji Kišan. Također, u akciju se uključila i poznata hrvatska glumica Mia Begović koja će u petak 05. siječnja 2018. godine, od 20 sati u Domu kulture Jastrebarsko (kino dvorana), „darivati“ predstavu kako bi se i na taj način prikupila financijska pomoć za ovu obitelj.

Grad Jastrebarsko svima zahvaljuje na pomoći.


Uplata donacija:

OBITELJ KIŠAN – PAHANIĆ

Žiro račun: HR96 23600001102165604
Devizni račun: HR9623600001102165604 SWIFT CODE: ZABAHR2X
Poziv na broj: 9001-2017
Račun: Društvo naša djeca Jastrebarsko
Naslov uplate: "Donacija za obitelj Kišan - Pahanić"
Kontakt: Ivan Fabijanić: 091 6271616 ili info@jastrebarsko.hr

HVALA SVIMA!

(Grad Jastrebarsko)