°C 11

Izbori u HSU Zagrebačke županije - Cvitan ponovo

29.11.2017.

Igor

U Dubravi je u utorak održana redovna, izborna skupština Županijske organizacije HSU-a Zagrebačke županije, kojoj je bio nazočan predsjednik Stranke Silvano Hrelja.

Izvješće o četverogodišnjem radu podnio je Mario Cvitan, istakavši da HSU Zagrebačke županije sa svojih 18 temeljnih organizacija dijeli sudbinu kompletne stranke, što se ogleda u nekoliko razina:

"To je smanjenje interesa umirovljenika za pitanja socijalne, zdravstvene i mirovinske reforme, medijska blokada i rasipanost glasačkog tijela na veći broj političkih stranaka umirovljeničkog predznaka"- kazao je te nastavio:

-Sada nam je potrebna konsolidacija i zaustavljanje negativnog trenda, koji traje od 2013. godine. HSU-u djeluje kao oporba u Županijskoj skupštini Zagrebačke županije pa samim time nismo u mogućnosti kreirati odluke koje bi bile rješenje za negativan trend mjesta i pozicije ljudi starije dobi. Projekti za koje se mi zalažemo su između ostalog: pomoć u kući, sufinanciranje smještaja starijih i nemoćnih u domove, te sufinanciranje udomitelja za starijih i nemoćnih. 

Za poboljšanje rada HSU-a Mario Cvitan nudi:

-Raditi prije svega na omasovljenju članstva, te uključivanjem ljude srednje dobi u rad stranke. Najvažnija će nam biti briga za očuvanje stečenih prava umirovljenika u smislu mirovine, te pomagati u tranziciji budućih umirovljenika iz radno aktivnog u sustav umirovljeničkog statusa.
Najkonkretniji budući zadaci su projekt „ Pomoć u kući“ na području cijele Županije, izgradnja ili unajmljivanje poslovnog prostora na teret gradova za Klub umirovljenika, za druženje i aktivnije uključivanje u rad udruga civilnog društva, te aktivno i konstantno političko djelovanje u cilju uvrštavanja u lokalne proračune stavke koja bi se odnosila na sufinanciranje smještaja starijih i nemoćnih u domove umirovljenika.

"Ova županijska organizacija postojani je dio Stranke, a to potvrđuje i činjenica da su za HSU Zagrebačke županije zainteresirane dvije najveće političke stranke. Siromaštvo nema gradski ili općinski predznak i treba ga sprečavati svim mogućim mjerama, kako to planira realizirati Županijski odbor HSU-a Zagrebačke županije - među ostalim, istaknuo je saborski zastupnik i predsjednik HSU-a Silvano Hrelja. 

Skupština je za predsjednika Županijske organizacije ponovo izabrala Maria Cvitana (Velika Gorica), a za potpredsjednike Franju Markovića ( Dubrava) i Milivoja Ivekovića (Zaprešić.) Izabrano je i novo Predsjedništvo: Ivan Budišćak (Jastrebarsko), Božica Grdan ( Kloštar Ivanić), Zvonko Ključarić (Brdovec) i Franjo Simić (Vrbovec).

Novi Nadzorni odbor čine: Branko Gašpar (Ivanić Grad), Ivan Hribar (Brdovec), Olga Mardešić (Samobor), Lucian Orlić (Zaprešić) i Ivan Prvonožac (Vrbovec).