°C 25

Crne brojke veće nego lani: 37 posto više prometnih nesreća

18.09.2018.

Redakcija

Od početka godine, pa zaključno sa 17. rujnom, na velikogoričkom području dogodilo se gotovo 37 % više prometnih nesreća.

Policijska postaja Velika Gorica izvijestila je kako se do sada na njihovom postajnom području dogodilo više nesreća nego u istom razdoblju 2017. godine. Dok je lani zabilježeno 248 prometnih nesreća, ove godine već ih se dogodilo 339.

-Uz to došlo je do negativnog povećanja broja prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, dok je broj prometnih nesreća sa smrtno stradalim sudionicima također veći. Lani je u istom periodu poginuo jedan motociklist, a ove godine poginuo je jedan motociklisti i jedan putnik-dodaju iz PP Velika Gorica.

Ove godine bilo je 75 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojim su 27 sudionika zadobili teške, a 70 njih lakše ozlijede. U 2017. bilo je 74 prometnih nesreća s ozlijeđenima, 16 s teškim i 79 lakše ozlijeđenih.

-Ovim putem želimo skrenuti pozornost svim sudionicima na obvezu pridržavanja svih odredbi prometnih propisa, a osobito na potrebu povećanja sigurnosti prilikom upravljanja motociklima, kao i osobnim vozilima. Napominjemo da se tijekom prošlog vikenda na području Policijske postaje Velika Gorica u cestovnom prometu dogodila jedna prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom u kojoj je jedna osoba, vozač motocikla, na mjestu događaja smrtno stradao uslijed nepropisnog kretanja kolnikom. Shodno tome napominjemo da će policija provoditi pojačani nadzor ponašanja u prometu svih skupina sudionika, te se moli građane za suradnju, strpljivost, povećan oprez i pridržavanje prometnih propisa, a protiv svih koji se ne ponašaju sukladno zakonskim propisima, poduzimati propisane represivne mjere-poručili su iz prometne policije.

 

(foto: Ilustracija)