°C 11

Županijska izložba jaslica u Zaprešiću

22.12.2017.

majai

U Galeriji "Razvid" u Zaprešiću otvorena je VII. Županijska izložba božićnih jaslica Zagrebačke županije, pod nazivom "Narodil se je Kralj nebeski".

U organizaciji Udruge prijatelja hrvatskih božićnih jaslica, radove Božićnog misterija izložilo je tridesetak članova. Izložbu je svečano otvorio monsinjor Josip Kuhtić, rektor Zagrebačke katedrale, koji je pritom objasnio simboliku jaslica.

-Kad pogledamo djetešce u jaslicama, slutimo kako izgleda Božji san o nama. Upravo tamo gdje se osjećamo neshvaćeni, odbijeni i izbačeni, tamo Bog želi biti rođen u nama. Tamo gdje mi ne želimo pogledati, u područja naših nagona, u ponore naše duše, tamo u nama stoje spremne Jaslice, u koje Bog želi položiti svog Sina, kako bi On bio rođen i u nama-istaknuo je msgr. Kuhtić.

Udruga prijatelja hrvatskih božićnih jaslica bilježi 13 godina postojanja, a nastala je u Etnografskom muzeju u Zagrebu s ciljem okupljanja zaljubljenika u jaslice. Josip Barlek, predsjednik Udruge, svima je zaželio sretan i blagoslovljen Božić te podsjetio zašto do 10. siječnja 2018. trebate posjetiti Galeriju "Razvid":

-Svatko tko voli jaslice, ne smije propustiti ovu izložbu, jer će vidjeti kako kroz crkvene motive djetešca Isusa proizlazi ljubav, ljepota i dobrota koja nas čini boljim osobama.

(Grad Zaprešić)