°C 13

Žumberački uskoci uveličali proslavu obljetnice priznanja RH

18.01.2018.

majai

Obljetnica međunarodnog priznanja Hrvatske obilježena je u Karlovcu svečanom akademijom pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, a nazočili su joj i Žumberački uskoci.

Povijesne postrojbe uveličale su proslavu obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatske 15. siječnja, a nisu je propustili niti Žumberački uskoci dok je velik trud oko svečanosti uložila Karlovačka građanska garda.Svečanu akademiju pod nazivom "Dok je srca bit će i Hrvatske"organizirao je Dokumentacijsko-memorijalni centar hrvatskih branitelja Karlovačke županije, te su joj nazočili saborska zastupnica Marija Jelkovac kao izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, gradonačelnik Karlovca Damir Mandić kao izaslanik Predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović te ministar branitelja Tomo Medved koji je tom prilikom poručio:

-Toga 15. siječnja 1992., kada je Hrvatska postala međunarodno priznata, rat je bio u punom jeku, trećina zemlje bila je pod okupacijom. No na taj datum ostvario se san mnogih generacija, san o samostalnoj Hrvatskoj. Hrvatska je danas podijeljena mnogim podjelama i pesimizmom. Pošaljimo iz Karlovca poruku zajedništva, poruku optimizma. Zajedništvo koje smo izgradili tada, neka bude zalog za bolju budućnost mladih naraštaja.

(mi/foto: Žumberački uskoci)