°C 11

Uspješno održan Ljetni kazališni kamp "Hawk City 2017"

14.08.2017.

Igor

U Jastrebarskom je ovoga ljeta u organizaciji Kazališta Škrabe po prvi put održan Ljetni kazališni kamp "Hawk City". Na njemu je sudjelovalo dvadesetak osnovnoškolaca iz Jaske i okolice. U rad kampa uključili su se i glumice i glumci odraslog ansambla Kazališta Škrabe koji su dugo toplo ljeto iskoristili za dodatne probe svoje nove predstave "Za kunu nade" u režiji Nine Škrabea, čija se premijera očekuje na jesen. 

Kazalište Škrabe, koje djeluje u sklopu udruge Kreativni studio Zvrk, u rujnu kreće s novom kazališnom sezonom, a prošle sezone oduševilo je hit-predstavom "Velika tajna Sherlocka Holmesa" Nine Škrabea. Sada je po prvi put, od sredine srpnja do sredine kolovoza, kad se djeci i mladima ne nude nikakve druge organizirane aktivnosti tijekom ljetnih praznika, pripremilo niz kazališnih programa u dvorani Doma kulture Jastrebarsko, ali i u perivoju dvorca Erdödy.

Polaznici kampa su tako mjesec dana uživali na zanimljivim satovima glume gdje su postali junaci raznih priča iz prošlosti i budućnosti: vile, renesansni obrtnici, superheroji, šumske i domaće životinje. Mladi glumci izrađivali su maske i pripremali kostime za svoje likove, a u jutarnjim terminima održavale su se probe plesa i scenskog pokreta. Sve što su mladi "kamperi" uvježbavali, pomoći će im za pripremu uloga u predstavi "Zemlja čudesa", za koju je tekst već napisao Nino Škrabe, a koju će Kazalište Škrabe izvesti u sezoni 2017/2018.

Ljetni kazališni kamp "Hawk City 2017" održan je uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Zagrebačke županije, a organizatori zahvaljuju i Centru za kulturu Jastrebarsko, u čijoj se dvorani Doma kulture održala većina "kamperskih" aktivnosti. Program Kampa osmislila je voditeljica Kazališta Škrabe, prof. Klementina Škrabe, a stručnu pomoć pružale su joj Ornela Rodić (gluma) i Marta Brkljačić (ples i pokret).

Zanimljivo je da je najmlađa polaznica Ljetnog kazališnog kampa"Hawk City 2017" bila jednogodišnja Paula Herjavić koja je svojim vilinskim šarmom oduševila sve starije glumice i glumce, a jedan tjedan u kampu su provele i dvije male Engleskinje, Elena i Lara Stinčić Clarke, koje su uživale u druženju s jaskanskim vršnjacima. Na kraju ovog uspješnog pothvata posebnu pohvalu treba uputiti svim glumicama i glumcima koji su po najvećoj ljetnoj vrućini, olujnom nevremenu, sparini i svježini dokazali da "kazališne daske život znače", a ljetne praznike je najljepše provesti u čarobnom svijetu teatra. (KŠ)

 

Galerija slika

Uspješno održan Ljetni kazališni kamp "Hawk City 2017" Uspješno održan Ljetni kazališni kamp "Hawk City 2017" Uspješno održan Ljetni kazališni kamp "Hawk City 2017" Uspješno održan Ljetni kazališni kamp "Hawk City 2017" Uspješno održan Ljetni kazališni kamp "Hawk City 2017" Uspješno održan Ljetni kazališni kamp "Hawk City 2017" Uspješno održan Ljetni kazališni kamp "Hawk City 2017" Uspješno održan Ljetni kazališni kamp "Hawk City 2017"