°C 4

Treća revija vina Zagrebačke županije

05.03.2020.

Redakcija

Svečano otvorenje 3. revije vina Zagrebačke županije održat će se u četvrtak, 12. ožujka 2020. godine u hotelu Westin Zagreb (Izidora Kršnjavog 1) s početkom u 14:00 sati. Svoja će vina izložiti 35 vinara iz 9 vinogorja Zagrebačke županije iz redovne, kasne, izborne i ledene berbe, ekološka vina, a posebno će biti promovirano autohtono vino „Kraljevina Zelina, berba 2019.

Ova jedinstvena enološka manifestacija bit će prilika za kušanje gotovo 180 vina svjetskih, udomaćenih i autohtonih sorti, među kojima su i brojna šampionska vina s međunarodnih ocjenjivanja.

Budući da u paru sa šampionskim vinima najbolje ide sir, ovu jedinstvenu priču upotpunit će razni domaći sirevi s obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Zagrebačke županije. Ove godine po prvi puta na Reviji će sudjelovati proizvođači ekoloških vina iz Gradišća u Austriji, kao i sada već tradicionalni gosti – vinari iz Slovenije.

Ulaz za sve posjetitelje od 13:00 do 19:00 sati je besplatan!

Inače, Zagrebačka je županija sa svojih 5 milijuna trsova posađenih na više od 900 hektara površine u samom vrhu Republike Hrvatske prema broju vinara, vinskih etiketa, vinskih cesta i općenito vinogradarsko-vinskih projekata. Među najuspješnijim projektima posebno se izdvajaju županijske robne marke – poput Kraljevine Zeline i Portugizca Plešivice te projekt promocije vina s Vinskom kraljicom koja se u Županiji kontinuirano kruni od 2003. godine.