°C 28

Tragovima palih boraca učenici učili o ratu

30.10.2017.

majai

Uz podršku Ministarstva hrvatskih branitelja, Zagrebačke županije, gradova Samobora i Svete Nedelje, udruga branitelja 151. samoborske brigade HV provela je i ove godine edukaciju učenika na Trokutu kod Novske.

Ove je gdoine sudjelovalo 780 učenika, 8. razreda samoborskih osnovnih škola OŠ Rude, OŠ Mihaela Šiloboda, OŠ Milana Langa, OŠ Bogumila Tonija i OŠ Samobor te učenici osnovne škole Sveta Nedelja i Vladimir Dešćak iz Novaka. Učestvovali su i učenici srednjih samoborskih škola ETUŠ-a, Gimnazije A.G. Matoša i Srednje strukovne škole.

Učenici su sudjelovali na komemoraciji za branitelje, a održan je i sat povijesti na temu Domovinski rat i učešće 151.samoborske brigade u njemu.Cvijeće i svijeće položili su na spomenik ratni zapovjednik samoborske brigade Adolf Paar,predsjednik Odbora za branitelje Gradskog vijeća Zlatko Demerac i Marijan Kižlin ispred UO za društvene djelatnosti, kao i zamjenici gradonačelnika Grada Novske Siniša Kesić i Marija Kušmiš. Molitvu je održao samoborski kapelan velečasni Danijel Hačko.

Evociranje na te dane održali su učesnici bitke za Trokut Miljenko Komes i Franjo Horvat, a dr. Jakša Raguž na kraju je učenicima na priloženoj karti obrazložio tijek operacije“ Orkan-91“.

(Grad Samobor)