°C 23

Sportski susreti okupili 300-tinjak samoborskih umirovljenika

22.05.2019.

Romana Šimek

Sportski susreti samoborskih umirovljenika, u organizaciji Udruge umirovljenika Grada Samobora, okupili su u subotu, 18. svibnja, u Galgovu, u tamošnjim društvenim prostorijama i na vanjskim sportskim terenima oko 330 umirovljenica i umirovljenika iz svih podružnica, od Pavučnjaka do Žumberka. Natjecali su se u povlačenju užeta, pikadu, belotu i u standardnim sportskim plesovima. U ime Grada Samobora sve okupljene pozdravila je zamjenica gradonačelnika, Sanja Horvat Iveković, poželjevši svima puno sreće i uspjeha u natjecanju.

Nakon fer i žustre borbe, na ovogodišnjim Sportskim susretima Udruge umirovljenika Grada Samobora postignuti su sljedeći rezultati: u potezanju užeta muški pobijedili su natjecatelji iz Bregane, druga je bila ekipa Podružnice Samobor vanjski, a treće Kladje.

U istoj disciplini kod žena pobjedu su odnijele također članice iz Bregane, druga je bila Podružnica Kladje, a treća Podružnica Pavučnjak.

Najbolja u belotu bila je ekipa iz Klaka, zatim Kladje i Samobor 2. Podružnica Samobor 3 pobijedila je u pikadu, druge su bile Molvice, treće Kladje, a najuspješnije je strelice bacala Dragica Tomašković. U plesu su prva tri mjesta osvojili plesači iz Podružnice Samobor 3.

Veselje i ples potrajali su do večernjih sati. Pobjedničke ekipe idu na takmičenje ZUUZŽ, koje će se održati u Velikoj Gorici 15. lipnja.