°C 16

Samobor voli prirodu: Od biciklizma i alpinizma do vrtlarske radionice

18.03.2019.

Romana Šimek

U Gradskoj knjižnici Samobor započeo je tjedan u kojem se puno priča o prirodi, njenoj zaštiti, aktivnostima kojima se možemo baviti, sadnji bilja i još mnogočemu! Sve to u sklopu programa 'Volim prirodu'.

U ponedjeljak, 18.3. već u 10:00 sati imat ćete priliku čuti ekipu iz Brdsko biciklistički klub Šišmiš - a najbolji od njih govorit će o sigurnosti vožnje i biciklističkim rutama po Samoboru.

U utorak, također s početkom u 10 sati, Udruga Breganja  prezentirat će razne sportove i aktivnosti poput speleologije, planinarenja, alpinizma i penjanja na umjetnoj stijeni ispred knjižnice.

Park prirode Žumberak, Samoborsko gorje posjetite u srijedu ujutro gdje će biti prezentacija programa Eko kamp „Čuvam svoje gorje“

U četvrtak će predavač Boris Gerenčević, stručni savjetnik, održati predavanje na temu JU Zeleni prsten Zagrebačke županije - „Zaštićena područja - zašto su posebna i kako se ponašati u njima“.

Kraj tjedna obilježit ćemo promocijom Nacionalnog parka Sjeverni Velebit i posjetiteljskog centra Kuća Velebita, edukativnim predavanjima i radionicama, u 12 sati. 

U Samoborskom vrtu moći ćete prisustvovati vrtlarskoj radionici te saznati kako saditi biljke i kako se o njima brinuti, pod vodstvom Ive Miljanić.