°C 9

Predstavljeno više od 170 butelja vrhunskih vina za kušati

26.03.2019.

Redakcija

 Više od 170 vrsta svjetskih, udomaćenih i autohtonih sorti vina te 30-ak vrsta sireva predstavljeno je na 2. reviji najboljih vina Zagrebačke županije u hotelu The Westin, Zagreb u nazočnosti brojnih vinara, enologa, ugostitelja i ljubitelja vina.

-Zagrebačka županija brojnim potporama kontinuirano podupire razvoj vinogradarstva i poljoprivrede u cjelini, a u ovoj godini za to je osigurala više od 15 milijuna kuna. Uvjeren sam da će te potpore, kao i sama Revija vina doprinijeti promoviranju vinara i Županije kao vinorodne regije čija vina osvajaju priznanja na brojnim domaćim i svjetskim ocjenjivanjima-kazao je župan Stjepan Kožić dodavši da će natječaji za potpore u poljoprivredi biti raspisani u toku tjedna.

Zagrebačka županija sa svojih 5 milijuna trsova posađenih na više od 900 hektara površine u samom je vrhu u Hrvatskoj po broju vinara, vinskih etiketa i vinskih cesta te je predvodnica u promociji vina s Vinskom kraljicom koja se kontinuirano kruni od 2003. godine.

Tako je bilo i na ovogodišnjoj Reviji koju je uz aktualnu vinsku kraljicu Zagrebačke županije Mateju Hercigonju, uveličala i slovenska vinska kraljica Matea Frangež, dok su slovenski vinari bili posebni gosti izlagači, a na otvorenju Revije nazočio je i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

U sklopu Revije 38 vinara iz 9 vinogorja Zagrebačke županije predstavilo je svoja vina sa zaštićenom oznakom izvornosti. Osim kušanja vrhunskih vina, za posjetitelje Revije i novinare organizirane i dvije stručno vođene radionice – „Bogatstvo okusa Zagrebačke županije – hrana i vino“ na kojoj su posjetitelji mogli naučiti sve o pravilnom sljubljivanju vina i hrane te radionica „Kraljevski užitak – prvo ljetno vino – Kraljevina Zelina“.

Upravo je u sklopu Revije održana i promocija autohtone sorte vina „Kraljevina Zelina“, berba 2018. Inače, u Zagrebačkoj županiji 8 vinara ima odobrenje za stavljanje u promet vina s oznakom robne marke „Kraljevina Zelina“.

Galerija slika

Predstavljeno više od 170 butelja vrhunskih vina za kušati Predstavljeno više od 170 butelja vrhunskih vina za kušati Predstavljeno više od 170 butelja vrhunskih vina za kušati Predstavljeno više od 170 butelja vrhunskih vina za kušati Predstavljeno više od 170 butelja vrhunskih vina za kušati Predstavljeno više od 170 butelja vrhunskih vina za kušati Predstavljeno više od 170 butelja vrhunskih vina za kušati Predstavljeno više od 170 butelja vrhunskih vina za kušati Predstavljeno više od 170 butelja vrhunskih vina za kušati Predstavljeno više od 170 butelja vrhunskih vina za kušati Predstavljeno više od 170 butelja vrhunskih vina za kušati Predstavljeno više od 170 butelja vrhunskih vina za kušati Predstavljeno više od 170 butelja vrhunskih vina za kušati Predstavljeno više od 170 butelja vrhunskih vina za kušati Predstavljeno više od 170 butelja vrhunskih vina za kušati