°C 0

Osmodnevna avantura za stotinu djece u kampu Selce

16.07.2019.

Romana Šimek

Na ljetovanje u kamp Selce 2019. išlo je 97-ero djece uz pratnju stručnih voditelja: Milivoj Starc, Sanja Kosovec, Ana Kavić, Ana Poldrugač, Patricia Bručić Ričko, Anita Jakše i Nina Puhelek, Alen Vodopijevec i ravnateljica Branka Puhelek. Svi polaznici kampa usvojili su Kodeks sigurnosti na vodi, a neplivači naučili plivati u sklopu projekta Sigurnost na vodi sufinanciranog od strane Hrvatskog Crvenog križa, kažu iz GDCK-a Sveti Ivan Zelina.

Ova osmodnevna avantura 97-ero mališana prošla je u zajedničkom druženju i odličnoj atmosferi.

-Također, ova je godina bila dvadeseta godina u nizu odlazaka u kamp GDCK Sv. Ivan Zelina i ono što možemo reći jest da ništa ne bi bilo isto bez vrijednih ruku i nasmijanih lica vaše djece. Nizom radionica i aktivnosti što sportskih (unutarnja i vanjska olimpijada), što kreativnih (izrada morskih motiva od glinamola, ples, talent show), što intelektualnih (kviz znanja o pružanju vatrogasne i prve pomoći), što životnih, djeca su pokazala svoju maštovitost, spremnost za međusobnu suradnju, natjecateljski duh i odgovornost.

-Veselili smo se raznim natjecanjima, olimpijadama, kvizovima u kojima smo sudjelovali. Bili smo si podrška i prijatelji. Jednoglasno smo se složili za svakog natjecatelja koji je mogao raditi zadatak 110%- riječi su grupe Solferino.

-Velikih 20 godina obilježili smo u četvrtak uz zvukove sirene vatrogasnih vozila DVD Sv. Ivan Zelina, DVD Blaževdol, DVD Crikvenica i JVP Grada Crikvenice uz goste iz GDCK Karlovac te u subotu uz lagane note Havaja i opasan „ples“ pun poštovanja naših Maora. Citirajući cjelokupan dojam grupe DuFour: „Nakon smještanja u kućice, došao je definitivno najbolji dio kampa (odmah poslije kupanja), a to je hrana.“, možemo zaključiti kako je mnogo doprinijela i ukusna hrana. Definitivno je tako, uz dobro društvo, iće i piće, sve je lakše. Da nam je zaista bilo odlično prepoznao je i svemir poslavši nam oblake obojane u razne vedre boje- priopćili su iz GDCK-a.