°C 17

Monodrama o životu Miroslava Ćire Blaževića u Križu

15.03.2019.

Romana Šimek

Nakon brojnih uspjeha jednog od najpoznatijih glumaca u regiji, Tarika Filipovića, Općina Križ ugošćuje tog izuzetnog glumca kako bi predstavili njegov autorski projekt – monodramu o životu Miroslava Ćire Blaževića pod nazivom Ćiro.

Predstava će se održati 16. ožujka 2019. godine u Domu kulture Josip Badalić u Križu s početkom u 19 sati. Ulaznice se mogu kupiti u radno vrijeme Knjižnice i čitaonice Križ po cijeni od 30 kuna, ali i uoči same predstave na blagajni kina.

Nogomet, kao nijedan drugi sport, izaziva buru reakcija, o njemu se polemizira, obožava ga se i napada. Stadioni, navijanja, reprezentacije, svjetska, europska prvenstva, sve to toliko obilježava svakodnevicu da se ti važni datumi gotovo mogu upisivati u kalendar kao državni praznici. Euforija je do vrhunca, stoga se tema ove monodrame nametnula sama.

No, osim nogometa u širem smislu, ovdje je u središtu pažnje nešto mnogo zanimljivije. Osoba, karakter, jedna nogometna ikona, koja uz svoje ime veže više asocijacija i anegdota nego bilo koja druga urbana legenda.