°C 11

Minići iz Zaprešića održali sportske igre

14.12.2017.

majai

Božićne mini sportske igre, koje svake godine organizira Sportski klub Minići iz Zaprešića, okupile su brojnu djecu u dobi od 3 do 10 godina.

Više od 150 mališana natjecalo se u nekoliko atletskih disciplina i timskih sportova, a s ciljem njegovanja sportskog duha i promicanja zdravog načina života. Na igrama su, uz Miniće, sudjelovali Zaprešićki Atletski klub Petros i Mala atletska škola iz Zaprešića.

-Sportske igre održavamo već jedanaest godina kako bismo djeci približili sport, dali im priliku da se druže u ovo blagdansko vrijeme i da se svi dobro zabave u sportskom nadmetanju-rekla je Zlatka Benček, voditeljica programa.
Igre je otvorio Alan Labus, ravnatelj Srednje škole Ban Josip Jelačić i zamjenik gradonačelnika.

-Lijepo je vidjeti ovoliko djece okupljene oko sporta. Ovo što rade Minići od velike je važnosti za Zaprešić, jer se kod djece razvijaju temeljne tjelesne vještine koje su pretpostavka da se kasnije mogu baviti drugim sportovima. Zdrav duh u zdravom tijelu!- istaknuo je Labus.

Sportski klub „Minići“ osnovan je 2007. godine s ciljem provođenja kraćeg sportskog programa za djecu predškolskog uzrasta. Udruga djeluje na na tri lokacije, u Srednjoj školi Ban Josip Jelačić, Dječjem vrtiću Vrtuljak u Zaprešiću i u Sportskom centru Sutinska vrela Podsused u Zagrebu, a treninge vode profesori i apsolventi kineziologije.

(Grad Zaprešić)