°C 11

JASKA: Prije Vinskih svečanosti natjecanje u kotlovini i fišu

24.08.2017.

majai

Turistička zajednica grada Jastrebarskog i Grad Jastrebarsko ove godine u razdoblju od 1. do 6. rujna organiziraju tjedan zanimljivih događanja koja će biti uvertira u nadolazeće Jaskanske vinske svečanosti.

Ovogodišnje Vinske svečanosti u Jaski će se odvijati od 7. do 10. rujna kada će se program održati na tradicionalnoj lokaciji – u šatoru na Sajmištu. Svečanosti će ove godine imati bogatu i zanimljivu uvertiru pod nazivom "Dani vina & riba fina" kao i "Dani vina & kotlovina fina".

Riječ je o otvorenim natjecanjima u pripremi kotlovine i fiš paprikaša u kojima možete sudjelovati i vi.

Dani vina & riba fina

Natjecanje u kuhanju fish paprikaša pod nazivom Dani vina & riba fina održat će se u petak, 1. rujna u 17 sati, na Strossmayerovom trgu. Prijava je besplatna, a ekipe su dužne osigurati pribor i tajne sastojke, dok će Organizator osigurati ribu.

Prijave su ograničene te se zaprimaju u Turističkoj zajednici grada Jastrebarskog, Vladka Mačeka 1; faksom na broj 01 6272-940 ili na e-mail: info@tzgj.hr. do utorka, 29. kolovoza.

Dani vina & kotlovina fina

Natjecanje u pripremi kotlovine pod nazivom Dani vina & kotlovina fina održat će se u nedjelju, 3. rujna također u 17 sati, na Štrosu.

Na ovo natjecanje, ekipe se prijavljuju u dvije kategorije: u prvu kategoriju se mogu prijaviti sva dobrovoljna vatrogasna društva, a druga kategorija je otvorena za sve fizičke i pravne osobe (min. 3 osobe u ekipi).

Prijava je u potpunosti besplatna, a natjecatelji imaju obvezu spraviti kotlovinu od 5 kg svježeg mesa kojeg osigurava organizator.
Ono što ekipe moraju same donijeti je: kotao, pribor za pripravljanje, gorivo (drva, plin), priloge i začine te neizostavni sastojak: vino za podlijevanje.

Nakon pripremljenih miomirisnih obroka započinje ocjenjivanje prema kriterijima: izbor načina pripreme, aroma kotlovine, aroma umaka, vizualni izgled kotla (šešira, tanjura) te ukupna razina nastupa ekipe (styling, fair play, zabava). Najbolje „majstore kotlovine“ očekuju brojne vrijedne nagrade.

Prijave za ovo natjecanje zaprimaju u Turističkoj zajednici grada Jastrebarskog, Vladka Mačeka 1; faksom na broj 01 6272-940 ili na e-mail: info@tzgj.hr, do četvrtka, 31. kolovoza.

Prijavnice se nalaze ovdje.