°C 11

Izuzetno uspješna sezona Kazališta Škrabe

19.06.2017.

majai

Sezona 2016/2017. bila je za Kazalište Škrabe izuzetno uspješna, a mlade glumce očekuju brojne novosti kao što je Ljetni kazališni kamp u Jaski.

U prosincu 2016. premijerno je izvedena predstava "Velika tajna Sherlocka Holmesa" koju je od tada vidjelo već 2000 gledatelja, između ostalog i organizirano učenici osnovnih škola iz Jastrebarskog, Dugog Sela, Krašića i Klinča Sela. "Sherlock" je već sedma predstava u posljednjih pet godina uigrane ekipe Kazališta Škrabe, koju čine redateljica i producentica Klementina Škrabe, kostimografkinja Marija Špikić, scenografkinja Ivana Strmečki Vučina, koreografkinje Ines Jerčinović i Marta Brkljačić te asistentica redateljice Margareta Škrabe.

Rad Kazališta Škrabe u ovoj sezoni predstavljala je mlada i darovita Hena Pavičić koja je pjesmu "Runolist" iz predstave "Velika tajna Sherlocka Holmesa" u studenom 2016. izvela na proslavi Dana grada Jastrebarskog i u veljači 2017. na proslavi 175 godina Matice hrvatske, u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Jastrebarskom.

Kazalištarci humanitarci

Veliki uspjeh postigla je humanitarna akcija "Jaska za Afriku" kojom se na Svjetski dan kazališta, 27. ožujka 2017. u Jastrebarskom prikupilo 5 840 kuna za rad udruge "Srce za Afriku". U sklopu akcije koju su organizirali Kreativni studio Zvrk i Društvo Naša djeca Jastrebarsko odigrana je predstava "Velika tajna Sherlocka Holmesa" te predstavljen rad udruge "Srce za Afriku" koja prikuplja pomoć za rad Centra "Otac Vjeko" u Ruandi.

Kazalištarci su svoje djelovanje uspješno predstavili i na Sajmu mogućnosti u Jastrebarskom 19. svibnja 2017. gdje su, u organizaciji Policijske uprave Jastrebarsko i Osnovne škole "Ljubo Babić" Jastrebarsko, pred učenicima 4. razreda osnovnih škola iz Jastrebarskog, Krašića, Pisarovine i Klinča Sela izveli plesne točke i dijelove predstave "Velika tajna Sherlocka Holmesa" Nine Škrabea.

Glumci Kazališta Škrabe, koje djeluje u sklopu udruge Kreativni studio Zvrk, nastupili su i na poetsko-glazbenom programu "Svetom Duhu na čast" koji se u Jastrebarskom u organizaciji Ogranka Matice hrvatske i Glazbene škole održava već sedam godina zaredom - ove godine 2. lipnja 2017. Glumice i glumci predvođeni kazališnim doajenom Želimirom Hrkovićem te mladim "veteranima" Lovrom Penićem Ivankom i Markom Krcivojem (svaki od njih iza sebe ima već 6 predstava i brojne glavne uloge!) predstavili su poeziju Dobriše Cesarića u čast pjesnikovog 115. rođendana.

Kazališna sezona okrunjena je veselim Karaoke Partyjem 10. lipnja u jaskanskom Domu kulture kada su mali i malo veći glumci dobili priliku svojim prijateljima i obitelji pokazati koliko su maštoviti i spretni u glumi uz glazbu, pokrete i ples. Na kraju su svi dobili zaslužene diplome i prigodne poklone.

Nakon sezone Ljetni kamp

Na kraju još jedne uspješne sezone svakako vrijedi spomenuti i tehničku ekipu– rasvjetom su upravljali Ivica, Krešimir i Dominik Batušić, a ton-majstori Kazališta Škrabe bili su Maja Cerovski i Dominik Sečen. Kazalište Škrabe nastavit će rad već sredinom srpnja Ljetnim kazališnim kampom "Hawk City 2017".

-Nakon Ljetnog kazališnog kampa u Jastrebarskom, nečeg novog i originalnog za sve mlade ljubitelje kazališta tijekom dugih ljetnih mjeseci, Kazalište Škrabe čeka burna jesen - dječji ansambl već je počeo pripremati predstavu radnog naslova "Ožujski zec", a odrasli ansambl, u režiji Nine Škrabea i predvođen kazališnim legendama Želimirom Hrkovićem i Deanom Skokom, izvest će predstavu "Za kunu nade" za koju su probe također počele ovog proljeća. Na jesen će se svečano proslaviti i velika obljetnica Nine Škrabea: on se, naime, kulturom i kazalištem u svom rodnom gradu kontinuirano bavi već 50 godina! Uživajte u ljetu i vidimo se u Kazalištu! - poručuju iz Kazališta Škrabe.

Galerija slika

Izuzetno uspješna sezona Kazališta Škrabe Izuzetno uspješna sezona Kazališta Škrabe Izuzetno uspješna sezona Kazališta Škrabe Izuzetno uspješna sezona Kazališta Škrabe Izuzetno uspješna sezona Kazališta Škrabe Izuzetno uspješna sezona Kazališta Škrabe Izuzetno uspješna sezona Kazališta Škrabe Izuzetno uspješna sezona Kazališta Škrabe Izuzetno uspješna sezona Kazališta Škrabe Izuzetno uspješna sezona Kazališta Škrabe Izuzetno uspješna sezona Kazališta Škrabe