°C 3

Fašnik u Jaski uz Gruntovčane i vrijednu nagradu!

17.01.2018.

majai

Fašnik u Jaski ove će godine voditi Dudek, Regica, Cinober i Presvetli, a najbolja maska osvojit će 10 000 kuna!

Turistička zajednica grada Jastrebarskog i ove godine organizira manifestaciju Fašnik u Jaski. Zabavni program za djecu i odrasle održat će se u nedjelju, 11. veljače, na Strossmayerovom trgu.

Fašnička povorka u kojoj će sudjelovati i mali i veliki Jaskanci, krenut će u 14 sati od nekadašnjeg hotela Jaska pa sve do Strossmayerovog trga.

Na Štrosu će biti organiziran dječji animacijski program, a program za odrasle vodit će uvijek prisutni Šojka i Škanjac te legendarni likovi popularne serije Gruntovčani – Dudek, Regica, Cinober i Presvetli.

Za nezaboravan provod još samo nedostaju najbolje fašničke grupe i udruge te se stoga pozivaju sve zainteresirane skupine da se prijave za sudjelovanje u ovogodišnjem Fašniku. Svim prijavljenim odraslim skupinama Turistička zajednica grada Jastrebarskog osigurava novčanu pomoć za pripremu maski, uz uvjet da su maske nove i dosad ne prezentirane na Fašniku u Jaski. Novčana pomoć ovisit će o broju prijavljenih skupina. Najbolja i najkreativnija skupina bit će nagrađena novčanom nagradom u iznosu od 10.000,00 kuna.

Također, organizatori pozivaju i jaskanske osnovnoškolce da se priključe fašničkoj povorci i obogate je svojim kreacijama.

Prijave skupina za Fašnik primaju se u turističkom uredu (Vladka Mačeka 1) ili na broj telefona 6727940 ili na e-mail: info@tzgj.hr sve do četvrtka, 8. veljače, a prijavnica se nalazi ovdje.

(TZGJ/foto: arhiva ZGprsten)