°C 11

Čestitka biskupa Huzjaka

27.12.2017.

Igor

Korisnici Caritasove Kuće za stare i nemoćne osobe sveti Kamilo de Lellis u Vrbovec nesumnjivo će pamtiti dane uoči minulog Božića. Na tradicionalnom susretu korisnika i njihovih obitelji, ove je godine bio i biskup Bjelovarsko-križevačke biskupije mons. Vjekoslav Huzjak u pratnji s križevačkim episkopom biskupom Nikolom Kekićem.

-Poklonimo se Gospodinu u jaslicama kako bismo od Njega naučili iskazivati pažnju braći i sestrama, osobito onima kojima je to najpotrebnije - kazao je među ostalim mons. Huzjak.

Biskup Huzjak je u pratnji sestre Stanke Oršolić voditeljice Kuće i vlč. Josipa Stipančevića ravnatelja Caritasa Bjelovarsko-križevačke biskupije obišao sve korisnike u njihovim sobama i osobno im čestitao Božić, sa željom da im božićna radost traje čitavu godinu.

Potom jer održan prigodni Božićni program u kojem su sudjelovali korisnici Kuće te njihovi gosti- Župa Presvetog trojstva iz Rovišća čiji su članovi izveli scenski prikaz pod nazivom “ Božićna priča“ (prikaz je uvježbao upravitelj te župe vlč. Mihil Gojani), a u programu su sudjelovali i članovi KUD-a“ Lupoglav.“
Inače, Caritasova Kuća za starije i nemoćne u Vrbovcu otvorena je 1999., a od 2011. godine pripada novoustrojenoj Bjelovarsko- križevačkoj biskupiji. (foto: Dragan Vicković)