°C 22

Božica Broz najbolja je u spravljanju loparki

19.11.2018.

Redakcija

Ovog su vikenda posjetitelji u Svetom Ivanu Zelini uživali u ukusnim prigorskim delicijama na već tradicionalnoj 11. Loparijadi u organizaciji Saveza prigorskih umirovljenika Hrvatske iz Svetog Ivana Zeline.

Na ovogodišnjoj Loparijadi sudjelovalo je 17 natjecatelja, a prema ocjeni stručnog četveročlanog žirija najbolja u spravljanju loparki je Božica Broz, drugo mjesto osvojila je Jelica Jelaković, a treće mjesto pripalo je Štefici Fanjek.Kada je riječ o zlevankama, najbolja u pripremi je Anđelka Kašić, drugo mjesto osvojio je Ivan Petek, a treće Biserka Bistrički. Osim u kulinarskom natjecanju u spravljanju loparki i zlevanki, posjetitelji su uživali u bogatoj večeri i raznovrsnom glazbenom programu.

Okupljene je pozdravila predsjednica Saveza prigorskih umirovljenika Hrvatske iz Svetog Ivana Zeline Ela Dobek koja je kazala kako smatra da i dalje treba promovirati ovo jelo kao jedan gastro specijalitet Zeline i zelinskog kraja.

-Bez naših vrijednih žena i muškaraca koji su pripremili loparke i zlevanke, ova loparijada ne bi bila to što jest- kazala je Ela Dobek.(Foto: Grad Sv. Ivan Zelina)

Galerija slika

Božica Broz najbolja je u spravljanju loparki Božica Broz najbolja je u spravljanju loparki Božica Broz najbolja je u spravljanju loparki