°C -2

Poznat uzrok požara u kojemu je život izgubio mladi vatrogasac, u Velikoj Gorici proglašen Dan žalosti

22.07.2019.

Petar Brnada

Obavljenim očevidom koji su proveli policijski službenici Ekipe za očevid Policijske uprave zagrebačke u suradnji s vještacima Centra za forenzička istraživanja, ispitivanja i vještačenja Ivan Vučetić utvrđeno je da je požar tijekom kojega je život izgubio mladi gorički vatrogasac Ivan Galeković (24) najvjerojatnije izbio na balkonu stana na 1. katu stambenog objekta u Ulici Mate Lovraka.

Naime, prema mišljenju vještaka, do požara je došlo zbog kemijske reakcije lakozapaljivih tekućina odloženih na tom mjestu, izvijestili su jutros iz Policijske uprave zagrebačke.

Kako su dodali, zbog požara je došlo do oštećenja inventara u pet stanova i uništenja krovišta kuće, a materijalna šteta je neutvrđena, no cijeni se većom.

I dok su rezultati očevida požara time sada poznati, još se uvijek ne zna što je točno uzrokovalo smrt mladog vatrogasca Ivana Galekovića, već se čekaju rezultati obdukcije.

Dan žalosti

Gradonačelnik grada Velike Gorice Dražen Barišić proglašava 23. srpnja, 2019. godine Danom žalosti na području grada Velike Gorice zbog tragične smrti Ivana Galekovića, djelatnika Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica, priopćili su danas iz Grada.

Ivan Galeković preminuo je tijekom svoje časne dužnosti intervencije gašenja požara na obiteljskoj kući u subotu, 20. srpnja, 2019. godine.

Pogreb će biti sutra, utorak 23. srpnja 2019., na mjesnom groblju u Vukovini u 17 sati.

Knjiga žalosti otvorena je u prostorima Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica (Zagrebačka 3) danas tijekom cijelog dana i sutra do 14:00 sati. Od 15:00 do 19:00 sati bit će otvorena u Društvenom domu u Vukovini.

Komemorativni skup bit će održan u srijedu, 24. srpnja, 2019. godine u Društvenom domu u Mraclinu, s početkom u 18:00 sati.

-Počivaj u miru Božjem hrabri mladiću. Obitelji i pripadnicima Javne vatrogasne postrojbe te DVD-u Mraclin izražavamo iskrenu sućut. Velikogorički vatrogasci svojom hrabrošću i požrtvovnošću bili su kroz povijest, a i danas su spasitelji ljudskih života i čuvari naših domova i na tome smo im vječno zahvalni- poručuju iz Grada Velike Gorice.