°C 2

Nagrade najboljim izlagačima 15. Samoborskog proljetnog sajma

15.04.2019.

Vana Pocrnjić

Zadnjeg dana Samoborskog proljetnog sajma na svoje su došli i vlasnici štandova, odnosno izlagači, kojima su u nedjelju, 14. travnja, u poslijepodnevnim satima uručene nagrade za najljepše uređen i osmišljen štand.

Ove godine nagrade su se dodjeljivale u tri kategorije, a poklone umjetničke radionice ručno brušenog kristala Tuk dobili su i obrti koji svih ovih 15 godina nastupaju na sajmu. Štandove je ocjenjivala komisija u sastavu Igor Jaić Krasnik (Grad Samobor), Nikica Matan (UOS) te Tihana Otmačić i Marijana Obad Slamar (TZ Grada Samobora).

Za očuvanje tradicije, starih zanata i zaštitu okoliša prvu nagradu osvojila je Udruga Ekosspiritus, a druga i treća nagrada pripala je OPG-u Lindić i Parku prirode Žumberak-Samoborsko gorje.

U kategoriji suvenira najbolja je bila Domaća radinost Geušić, zatim Ivana Pavlović te Obrt Licko. Za svoju eno-gastronomsku ponudu prvim mjestom nagrađen je OPG Mučnjak, kojemu su "za petama" bili OPG Zvonimir Fabek i Izletište Pavlin.

Punih 15 godina svoje štandove na sajmu imaju i svima poznati domaćini: Obrt Arko, Medičarna Oslaković i Obrt Srčeko, čije vlasnice su iznenađene, ali s veseljem, preuzele zaslužene poklone.

Nakon dva prilično hladna dana u šatoru, svi zajedno su se na kraju ugrijali uz glazbu Tamburaškog sastava Od sumraka do zore.

(Foto: Grad Samobor)

Galerija slika

Nagrade najboljim izlagačima 15. Samoborskog proljetnog sajma Nagrade najboljim izlagačima 15. Samoborskog proljetnog sajma