°C 5

Samobor: Koncertom mladih glazbenika obilježili dan Ogranka Matice hrvatske

08.02.2019.

Redakcija

Svoj dan proslavili su u srijedu, 6. veljače, u Samoborskom muzeju članovi Ogranka Matice hrvatske Samobor.

Svoje kolege matičare i nazočne goste pozdravio je predsjednik samoborskog Ogranka MH Gordan Črpić, koji je iskoristio priliku ukazati i na povijesni okvir i činjenice o radu Matice hrvatske u Samoboru i šire. Proslavi Dana Ogranka Matice hrvatske nazočili su, među ostalima, i gradski pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat, zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić i voditeljica Odsjeka za kulturu Zagrebačke županije Jadranka Dujić Frlan.I Horvat i Frankić čestitali su matičarima njihov dan te im zahvalili na svemu što čine u očuvanju hrvatske riječi, povijesti i kulture.

U glazbenom dijelu nastupili su mladi umjetnici – violinistica Lara Rimac, violončelist i pjevač Lovro Rimac te Lovro Knežević na glasoviru. Osim lijepih izvedbi djela poznatih klasika, Bacha i Beethovena, svojim je pjevanjem ponovno oduševio Lovro Rimac pa su prisutni zatražili i dodatak.

Tako je, nakon svjetski poznatih skladbi Sinatre i songa iz mjuzikla Jadnici, Lovro sve na kraju počastio izvedbom još čuvenije Ja ljubim iz filma Tko pjeva zlo ne misli, kada mu se pridružila i publika.(Foto: Grad Samobor)