°C 0

Dubrava: Za šumsku cestu 2 milijuna kuna iz EU fondova

03.08.2018.

Maja Peranić

Općina Dubrava povukla je 2,1 milijun kuna Europskih sredstava za projekt izgradnje šumskih cesta.

Riječ je o projektu koji je Općina Dubrava, u partnerstvu s Udrugom šumoposjednika Vrba, prijavila na natječaj „Ulaganje u šumsku infrastrukturu“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske. Ovih dana, u Općinu je stigla vijest o odobrenju projekta koji će se financirati s gotovo 2,1 milijun kuna bespovratnih EU sredstava.

Ulaganja u šumsku infrastrukturu na području Dubrave od velikog su značaja za stanovnike općine.

-Budući da većina stanovništva iz šume koristi drva za ogrjev nastojimo im ovime olakšati put do njihovih parcela. Postojeća šumska prometnica sada će se u potpunosti rekonstruirati u pravu šumsku cestu – kazao nam je načelnik Općine Dubrava Tomislav Okroša.

Projektom je predviđena izgradnja šumskih cesta Paruževac-Biškupija te Paruževac-Glogovnica ukupne dužine tri kilometra. Uspješnom prijavom na ovaj natječaj Općina Dubrava pokazala je kako je aktivna u povlačenju EU sredstava čime se omogućuje bolji standard svih mještana.

-Nastavljamo i dalje pratiti sve natječaje vezane za EU fondove i nastojimo se prijaviti na natječaje kako bi stanovnicima naše Općine omogućili što bolji standard-dodao je načelnik Okroša.

Valja spomenuti i to da je u samo godinu dana Općina Dubrava iz EU fondova privukla više od 15 milijuna kuna što je vrlo pohvalno za novu ekipu na čelu ove Općine.