°C 19

Samobor slavi blagdan svetih Ane i Joakima

26.07.2018.

Vana Pocrnjić

U Samoboru se slavi sveta Ana  posebni način i vjernici s radošću pohode kapelu posvećenu njoj u čast na Anindolu. I ove godine na sam blagdan svetih Ane i Joakima, roditelja blažene djevice Marije, velik broj vjernika došao je na misna slavlja kako bi pred kapelom izrekli svoje molitve i zavjete.

Svečanu misu u 11 sati predvodio je župnik iz Sesveta Mario Migles, a okupljene je pozdravio i samoborski župnik Davor Štuljan. Misi je nazočilo i izaslanstvo Grada Samobora koje je predvodio zamjenik gradonačelnika Željko Stanec, u čijoj su pratnji bili pročelnici Juro Horvat, Željko Radovanić i Zvonko Župančić te suradnici.Jutarnja misna slavlja predvodili su župnici iz Luga Samoborskog i Domaslovca, Mladen Sinković i Branimir Budinski.

Tradicionalno proštenje održat će se u nedjelju, 29. srpnja, a bogoslužja ispred kapele sv. Ane bit će u 8, 9 i 30, 11 te u 17 sati. Svečano misno slavlje u 11 sati predvodit će župnik iz stenjevečke župe Uznesenja blažene djevice Marije Vjekoslav Meštrić, a u 17 sati mladomisnik Alen Vrbek.

Na Tanc-placu između 11 i 17 sati članovi udruge Etno-fletno organiziraju Aninovski bal, a za glazbu i dobar ugođaj zadužen je Etno band.

(Foto: Grad Samobor)