°C 0

Vrtu iz Pisarovine nagrada na Floraartu

13.06.2018.

Vana Pocrnjić

Vrt obitelj Pavek iz Pisarovine dobilo je posebno priznanje na međunarodnoj izložbi održanoj u sklopu manifestacije "Floraart". Prekrasno uređeni vrt nagrađen je posebnim priznanjem za skladan međusobni odnos ukrasnih vrsta i korisnog dijela vrta (povrtnjak i voćnjak.)

Natječaj je bio otvoren za građane s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Ocjenjivanje je obavila komisija od tri člana, a nagrade su dodijeljene na osnovi kreativnosti i originalnosti, zastupljenost pojedinih vrsta ukrasnog bilja i skladan međusobni odnos i stručno tehnički principi izgradnje vrtno tehničkih elemenata (staze, zidovi, sjenice, ograde, kamenjari).

Ocjenjivali su se vrtni prostori površine do 100 m2, od 100-500 m2 te vrt površine veće od 500 m2. Vlasnica vrta gospođa Katarina Pavek iz Pisarovine sudjelovala je prijašnjih godina i u akciji "Zeleni cvijet" u organizaciji Turističke zajednice općine Pisarovina u kojoj je također dobila priznanja i nagrade.

Priznanja i zahvalnice za sudjelovanje su dodijeljene na svečanom primanju koje Grad Zagreb tradicionalno priređuje u gradskoj rezidenciji Dverci.

(Foto: Općina Pisarovina)

Galerija slika

Vrtu iz Pisarovine nagrada na  Floraartu Vrtu iz Pisarovine nagrada na  Floraartu Vrtu iz Pisarovine nagrada na  Floraartu Vrtu iz Pisarovine nagrada na  Floraartu Vrtu iz Pisarovine nagrada na  Floraartu