°C 22

Policija: Apel svim sudionicima u prometu!

05.06.2018.

Vana Pocrnjić

Policija upozorava sve vozače i sudionike u prometu da budu oprezniji, samosvjesni, pažljiviji te da moraju uvažavati ostale sudionike u prometu te pripaziti na prometne propise.

-Slijedom tragičnih posljedica u prometnim nesrećama koje su se dogodile 3. i 4. lipnja u Samoboru, gdje je poginuo vozač motocikla i na autocesti A1, gdje su poginule dvije osobe – vozač i maloljetni putnik, ponovno apeliramo na sve vozače da svojim postupcima za vrijeme upravljanja vozilom čuvaju ne samo svoj život nego i život drugih sudionika u prometu. Vozačima na dva kotača ukazujemo da precjenjivanje vlastitih sposobnosti, zanemarivanje opasnosti, nenošenje zaštitne opreme, nepoštivanje prometnih propisa i upravljanja vozilom bez ispita ili potrebne kategorije, a koje rezultira smrtnim stradavanjem, odnosno teškim ozljedama kod vozača i putnika mopeda i motocikla- priopćili su iz PU zagrebačke.

Na ozljeđivanja i stradavanja djece u prometu treba biti posebno osjetljiv, pa zbog toga policija upozorava kako vozače, tako i roditelje da odgovornim ponašanjem i poštivanjem prometnih propisa zaštite sebe i druge sudionike u prometu kako bi se spriječile prometne nesreće s najtežim posljedicama.