°C -1

HSS Vrbovec – Jaiću četvrti mandat!

12.02.2018.

Franjo Simić

Dejan Jaić vodit će vrbovečku organizaciju HSS-a još četiri godine. Izborna skupština najstarije stranke, održana u subotu u dupkom punom vatrogasnom domu u Poljani, povjerenje je tako svom predsjedniku dala i za četvrti mandat.

-Od 2013. do 2017. godine bili smo u Vrbovcu oproba. Ali, cijelo sam vrijeme pozivao na strpljenje i na prošlim lanjskim izborima za malo nismo uspjeli u borbi za 2. krug. Dogovorili smo se tada da u drugom krugu podržimo kandidata SDP-a i uspjeli smo. U Gradskom smo vijeću dobili mjesto predsjednika i zajedno s ostalim koalicijskim partnerima (SDP, Laburisti i Nezavisna lista Hrvoja Herčeka) preuzeli smo odgovornost za vođenje grada. Javnost prepoznaje dobre programe i projekte koje pripremamo za ovaj mandat – među ostalim je kazao stari-novi predsjednik Dejan Jaić.

Kazao je kako stranka u Vrbovcu danas ima više od 300 članova s plaćenom članarinom i jedna je od najjačih u Zagrebačkoj županiji.

Od pozvanih 106, skupštini se odazvalo 92 delegata. Jaić je izabran jednoglasno, jednako kao i njegovi zamjenici Željko, Pankretić i Miljenko Tumpak, tajnik Marko Belošević, blagajnica Marcela Ledinski, te delegati za izbornu skupštinu Zagrebačke županije i članovi Gradskog odbora.

-Drago mi je biti u Vrbovcu, mjestu duge tradicije HSS-a i u jednoj od najjačih naših organizacija. Imali smo proteklih godina jakih turbulencija i puno upitnika nad budućnosti Stranke. Ali to prevladavamo i dokazujemo da je HSS opet stranka na koju se mora i može računati – između ostaloga poručio je njen predsjednik Krešo Beljak.Uz njega, kao gosti skupštinu su pozdravili Branko Herček, tajnik i izaslanik predsjednika Županijske organizacije HSS-a, gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj (SDP), županijski vijećnik i predsjednik vrbovečkog HDZ-a Vladimir Bregović, nezavisni vijećnik i potpredsjednik Gradskog vijeća Hrvoje Herček, te predsjednik vrbovečkog HSU-a i vijećnik Franjo Simić.