°C 3

Akcija: Policija će gledati jeste li vezani

25.01.2018.

majai

Tijekom vikenda, od petka, 26. siječnja, do ponedjeljka, 29. siječnja, na području Policijske uprave zagrebačke provest će se akcija Pojas, mobitel i dječja sjedalica.

Policija će posebno nadzirati i sankcionirati ciljani prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa i dječje sjedalice te uporabe mobitela, ali i ostale prekršaje koji ugrožavaju sigurnost cestovnog prometa.

-Osim prema vozačima i putnicima na prednjim sjedalima, mjere će se poduzimati i prema putnicima na stražnjim sjedalima vozila kao i u slučaju nepropisnog prijevoza djece, sukladno važećim zakonskim odredbama-kažu u PU zagrebačkoj.

U noćnim satima vikenda na području PU zagrebačke provest će se pak pojačane aktivnosti u cilju preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica te povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama. Prioritetne aktivnosti bit će usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje tzv. četiri glavne ubojice u prometu, a to su osim već spomenutih pojasa i mobitela, prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja vozila kao i drugi teški prekršaji.

(mi/PUZ)