°C 21

Osnovan Klub vatrogasnih veterana

20.01.2018.

ivana

U Vrbovcu je u petak navečer osnovan Klub veterana Gradske vatrogasne zajednice.

Osnivačka skupština, kojoj se odazvalo 20 članova za predsjednika je izabrala Matiju (Matu) Vuljankovića, a u Upravnom su odboru još Mladen Đuranec (Tkalec) i Mladen Sesvečanec (Brčevec). Tajnik kluba je Ivan Mišain.

Mato Vuljanković je u vatrogastvu neprekidno od daleke 1969. godine, kada je kao mladi radnik u tvornici Končar morao položiti ispit za vatrogasca. Otada aktivno djeluje u vrbovečkim vatrogasnim društvima, 8 je godina bio i predsjednika, a sada je dopredsjednik Gradske vatrogasne zajednice.

-To je jedini način da vama veteranima zahvalimo za sve što ste dali vatrogastvu. Zato će ovaj Klub imati punu podršku naše Zajednice – poručio je svojim  kolegama-veteranima predsjednik Zajednice Slavko Povrlišek.

Zahvaljujući na povjerenju, novoizabrani predsjednik Vuljanković obećao je da će, iako veterani, i dalje svojim znanje i iskustvom pomagati vrbovečkoj vatrogasnoj obitelji. Kazao je kako je svrha osnivanja ovakvog Kluba druženje, izleti i drugi oblici sastajanja vatrogasaca, koji su već ušli u ozbiljnije godine.

 

(Franjo Simić)