°C 3

Na Samoborski fašnik dolaze Vatra, Crvena Jabuka, Klapa Intrade, Slavonske lole...

10.01.2018.

ivana

Najpoznatiji fašnik u našoj Županiji zasigurno je onaj Samoborski koji će ove godine doživjeti svoje 192. izdanje.

Samoborski fašnik trajat će od 2. do 13. veljače pod sloganom “Sve operi na Srakinoj rivijeri”. Kao i svake godine i na ovogodišnjem Samoborskom fašniku, uz pregršt maštovitih maski, posjetitelje očekuje zabavni program kojeg će koncertom 2. veljače otvoriti grupa Crvena Jabuka, nakon kojeg 3. veljače slijedi nastup grupe Vatra. Već 9. veljače Samoborce će zabavljati Slavonske Lole, 10. veljače rezerviran je za Klapu Intrade, dok će čast da uz vatromet i spaljivanje princa Fašnika zatvori ovaj najveći fašnički festival u regiji, pripasti Tonyju Cetinskom 13. veljače.

-Kao i prijašnjih godina glavna pozornica nalazit će se na Trgu Fašničkih velikana, dok će program za najmlađe biti organiziran na Trgu Srakinih mališana. U sklopu 192. Samoborskog fašnika sudjelovat će sedam mjesnih odbora, više od 2500 djece samoborskih škola i vrtića, mnoge gostujuće maskirne skupine te velike povorke maskiranih posjetitelja koji Samoboru uvijek daju posebnu draž. Da Samoborski fašnik nisu samo glazbene zvijezde potvrđuje i činjenica da će Fašnička republika živjeti u znaku maski i prije i nakon koncerata i to bogatim programima koji odraslima i najmlađima pruža dovoljno sadržaja da uživaju u nezaboravnim fašničkim danima-javljaju iz Slobodne fašničke republike.

Kako doliči bogatoj povijesti slobodne Fašničke Republike i na 192. Samoborskom fašniku nezaobilazni će biti Srakotrk, Metloboj - hokej s metlama, povorke mjesnih odbora koji će također privući ljubitelje maskiranja i dobrih provoda. Bit će tu i izbor najboljih obiteljski maski, tražit će se i najbolja i najljepša razglednica Dječjeg fašnika, a organizatori najavljuju još veliki broj iznenađenja, što je najbolja pozivnica svima da ne propuste i ludo se zabave na 192. izdanju Samoborskog fašnika.