°C 22

Marija Gorica dobila općinsku knjižnicu

23.11.2017.

majai

Stara kuća Krulc u središtu Marija Gorice zablistala je novim sjajem te je u njoj uređena nova općinska knjižnica koja će biti na raspolaganju svim mještanima Marije Gorice i okolnih naselja.

Knjižnicu je jučer svečano otvorila pomoćnica ministrice kulture Marica Mikec istaknuvši kako ne sumnja da će nova knjižnica preuzeti jednu od glavnih uloga u razvoju kulturnog i obrazovnog života stanovnika Marije Gorice. Ona će, kako je navela pomoćnica ministrice, postati snažno kulturno i multimedijalno žarište, odredište mladih, ali i ljudi treće životne dobi i stjecište znanja i kulture ovog kraja.Knjižnica nosi ime cijenjenog hrvatskoga pjesnika i novelista Ante Kovačića, a u njoj je osim knjiga dostupan i informatički kutak te kutak za djecu. Prostor je to na kakvom Mariji Gorici mogu zavidjeti i veća mjesta pa i neke gradske knjižnice.Načelnica Općine Marija Gorica Marica Jančić zahvalila je svima koji su omogućili i potpomogli otvorenje ove knjižnice.

 

Da knjižnica u Mariji Gorici ugleda svjetlo dana zaslužni su Ministarstvo kulture, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU te Zagrebačka Županija kao i brojni donatori knjižne građe, Gradska knjižnica grada Zagreba, učenici i djelatnici OŠ Ante Kovačića iz Marija Gorice.

(foto: Općina Marija Gorica)