°C 9

Sportski susreti umirovljenika završili pjesmom

29.05.2017.

majai

Nešto manje od 1300 umirovljenika okupilo se u subotu u velikom šatoru postavljenom na prostoru bivše vojarne u Samoboru na 23. sportskim susretima umirovljenika Zagrebačke županije.

U veseloj atmosferi i iščekivanju predstojećih natjecanja, uz obavezan "oteščajec", umirovljenike iz 28 gradova i općina naše županije pozdravili su predsjednik Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije Josip Jakopač, predsjednica Udruge umirovljenika Grada Samobora Ljiljana Drešar, zamjenica samoborskog gradonačelnika Sanja Horvat Iveković, tajnik Matice hrvatskih umirovljenika Ivan Banek, počasni predsjednik županijske zajednice umirovljeničkih udruga Rudolf Benček, zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić, te na kraju i župan Stjepan Kožić, koji je otvorio ovogodišnje dvodnevno druženje umirovljenika u Samoboru.


Sportske ekipe razišle su se potom na razne lokacije, gdje su se do ručka natjecali u potezanju užeta, pikadu, šahu, belotu i streljaštvu. U velikoj konkurenciji, a natjecalo se 918 umirovljenika u 132 ekipe, Svetonedeljčanke i Samoborke briljirale su u potezanju užeta osvojivši 1. i 2. mjesto, muška ekipa Samobora u istoj je disciplini osvojila 1. mjesto, dok su Svetonedeljčani bili 3.

Važnije od sportskih rezultata i ovaj je put bilo zajedničko druženje pa su se umirovljenici nakon rekreacije ostali do dugo u noć zabavljati u šatoru.

Sljedeće jutro na istom mjestu okupili su se pjevački zborovi i glazbeni sastavi županijskih udruga umirovljenika. Pred svojim prijateljima i uzvanicima, među kojima su bili opet i njihovi čelnici Josip Jakopač i Ivan Banek, a dobrodošlicu su im poželjele predsjednica samoborske Udruge umirovljenika Ljiljana Drešar i pročelnica županijskog Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Ksenija Čuljak, s po tri pjesme predstavilo se 16 zborova u pratnji svojih glazbenih sastava.

Natjecanja među zborovima nije bilo i svi su za svoje nastupe dobili zaslužene pehare, ali je zato bilo itekako dobre zabave, glazbe i plesa nakon ručka. Baš svi redom pohvalili su i iznimno dobru organizaciju ovih susreta umirovljenika u Samoboru i gostoljubivost domaćina pa su tako u dva dana sklopljena brojna nova prijateljstva i dogovorene suradnje među udrugama.

Naši mladi još puno toga mogu naučiti od svojih roditelja, baka i djedova umirovljenika, koji i u "trećoj dobi" veliku pažnju polažu na ono bitno u životu, a to je zajedništvo, sloga, međusobno uvažavanje, poštovanje i, možda najvažnije – veselo druženje.

(Grad Samobor)

Galerija slika

Sportski susreti umirovljenika završili pjesmom Sportski susreti umirovljenika završili pjesmom Sportski susreti umirovljenika završili pjesmom Sportski susreti umirovljenika završili pjesmom